Robot iz Ratova zvezda prodat za tri miliona dolara

Izvor: Radio 021, 30.Jun.2017, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robot iz "Ratova zvezda" prodat za tri miliona dolara

Jedan primerak R2-D2 robota, koji se pojavljivao u nekoliko nastavaka "Ratova zvezda", prodat je na aukciji za gotovo tri miliona dolara.

Aukcijska kuća "Profiles in History" saopštila je da je mali robot sastavljen od delova korišćenih tokom snimanja originalne trilogije prodat za čak 2,76 miliona dolara anonimnom kupcu.

Među drugim predmetima ponuđenim na ovoj neobičnoj aukciji, bila je svetlosna sablja Luka Skajvokera iz prva dva filma (450.000 dolara) i kaciga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Darta Vejdera (96.000 dolara).

Ipak, na aukciji nisu ponuđene samo stvari iz "Ratova zvezda". Osvetljeni plesni podijum iz "Groznice subotnje večeri" prodat je za impresivnih 1,2 miliona dolara.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.