Izvor: Radio 021, 13.Okt.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ringo Star: Nismo planirali da "Abbey Road" bude kraj Bitlsa

Bubnjar Bitlsa (The Beatles) Ringo Star otkrio je da čuvena liverpulska četvorka nikada nije planirala da "Abbey Road" bude njihov poslednji album.

Album "Abbey Road" se prošle nedelje, posle 50 godina, vratio na prvo mesto britanske top liste, zahvaljujući luksuznom reizdanju povodom zlatnog jubileja.

Dugo se verovalo da je bend ušao u studijo znajući da snimaju svoj poslednji album. Međutim, nedavno je istoričar, pisac i najugledniji poznavalac Bitlsa Mark Luison, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << otkrio audio snimak iz septembra 1969. na kojem se jasno čuje kako Džon Lenon, Pol Makartni i Džordž Harison planiraju novi album, podseća BBC.

Snimak je napravljen za bubnjara Ringa Stara, koji je opravdano odsustvovao sastanku jer je bio u bolnici zbog crevnih tegoba. Sam Ringo Star potvrdio je za BBC da su Bitlsi planirali da prave novu muziku i izdaju albume i tokom 70-ih.

"Snimili smo ‘Abbey Road‘ i mislili smo: ‘OK, ovo je zaista dobro‘, ali niko od nas nije rekao: ‘OK, ovo je poslednji put da sviramo zajedno‘. Niko to nije rekao, i nikada to nisam osetio“, kaže Ringo.

Priseća se da bi nakon završetka snimanja albuma svako od njih otišao da radi šta god želi, sve dok ih Pol ne nazove i predloži im da uđu u studio i naprave još jedan.

"Tako da to nije bio kraj, jer je na kraju krajeva ljubav koju dobijate ljubav koju pružate. Tako da nikada nisam osetio da je to (kraj benda) konačno“, objasnio je legendarni bubnjar.

Autor: BBC, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.