Izvor: Radio 021, 07.Sep.2020, 18:01

"Rigoleto" večeras ispred Češkog magacina

Završnica svečanog otvaranja trećeg Kaleidoskopa kulture donosi multimedijalni operski spektakl "Rigoleto".

Skoro 170 godina od premijere u Veneciji, opera "Rigoleto" prvi put će biti izvedena na otvorenom u Novom Sadu uz specijalnu video projekciju na fasadi dugoj 50 metara.

"Prostor Češkog magacina, blizina reke, stanje u kome se ta zgrada danas nalazi, njena prvobitna namena, pružaju jednu potpuno novu, uzbudljivu vizuru za publiku ali i za izvođače. Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osećamo da radimo potpuno novu predstavu. Uz pomoć video projekcije moći ćemo da izrazimo stvari koje nikada ne biste mogli da imate u klasičnom pozorištu, to jest da se, recimo, fasada jedne palate sruši pred vama. U ovoj situaciji mi to možemo da izvedemo", rekao je reditelj Aleksandar Nikolić.

Opera će biti izvedena danas, 7. septembra, od 21 sat, ispred Češkog magacina, pod dirigentskom palicom Argentinca Luisa Gorelika, a urađena je u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem.

Zbog epidemioloških mera i ograničenja broja ljudi u publici, prenos opere "Rigoleto" biće na programu RTS 3, kao i na sajtu Kaleidoskopa kulture.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.