Izvor: Radio 021, 09.Jan.2020, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republika Srpska danas proslavlja rođendan

Pod sloganom "Za sva vremena" Republika Srpska danas obeležava svoj 28. rođendan, koji se proslavlja u svim gradovima.

Svečana proslava počela je služenjem liturgije povodom 9. januara - Svetog Stefana u Hramu Hrista Spasitelja. Naime, od trenutka kada se Dan Republike Srpske slavi kao sekularni praznik, 9. januara se zvanično ne obeležava Krsna slava Republike Srpske, ali politička elita prisustvuje molitvi u hramu.

U Palati predsednika, predsednica RS Željka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Cvijanović je odlikovala zaslužne institucije i pojedince kojima je uručen Orden zastave Srpske sa zlatnim vencem.

Cvijanović je istakla da je 9. januar veliki dan za Srpsku i da tim povodom institucije pokazuju odnos prema ljudima koji su ostvarili dobre rezultate, doprineli razvoju i promovisali Republiku Srpsku. Ona je istakla da svaki čovek i institucije zajedno rade da bi Srpska bila stabilna i uspešnija.

U Banjaluci je sve spremno za svečani defile, a građani se već okupljaju u centru grada.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su apelovali na građane da zbog lakšeg kretanja ne nose ruksake i torbe, kao i da ponesu neki od identifikacionih dokumenata, a predstavnicima medija da imaju jasno istaknutu akreditaciju.

Autor: Srpskainfo

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.