Rekonstruisan Kulturni centar Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruisan Kulturni centar Novog Sada

NOVI SAD -

Kulturni centar Novog Sada rekonstruisan je, proširen i opremljen, prvi put nakon 70 godina koliko postoji zgrada u Katoličkoj porti.

Otvaranje renoviranog objekta uz bogat program zakazano je za 5. april.

Sređivanjem stare zgrade Kulturnog centra Novog Sada ta institucija dobila je još 500 metara kvadratnih novog prostora. Potpuno je obnovljena velika bioskopska sala, prilagođena filmskim projekcijama i pozorišnim predstavama, a izgrađena je i mala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sala što će omogućiti odigravanje svih kulturnih sadržaja u tom prostoru. Proširen je Art klub koji je po projektu dobio i veliku terasu.

Grad Novi Sad u opremanje je uložio više od 170 miliona dinara.

"Mi želimo da to bude prostor gde će se mladi okupljati, gde će biti svirke, gde će mladi bendovi moći da rade. na nama je samo da stvorimo uslove i omogućimo njegovo funkcionisanje i u budućnosti", rекао је gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

"Uz sadašnje i buduće sadržaje Kulturnog centra grada i letnji bioskop u porti, dobijamo celinu, oazu Kulture koja će odgovoriti na sve zahteve građana", istakao je član gradskog veća zadužen za kulturu Andrej Bursać.

Nedelju dana nakon otvaranja, u ovom prostoru, biće organizovan festival proze koji će okupiti najznačajnije srpske i svetske pisce.

"Izabrali smo taj 5. april da bismo mogli svakog dana kroz različite programe da predstavimo po jednu od redakcija kulturnog centra. Program je prilično raznovrstan i očekujem da će pružiti ono što je Novom Sadu potrebno", rekao je direktor KCNS Laslo Blašković.

Povodom otvaranja renovirane zgrade KCNS-a biće organizovan bogat program u katoličkoj porti zainteresovani će moći da uživaju u obradama filmske muzike, nastupima studija Alektik, Baterije Sambanse, Alternacije i Frajli.

Program otvaranja počeće grupnom izložbom u Likovnom salonu, u 16 sati, koncertima gudačkog kvarteta Tajj i Stjepko Gut kvarteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obnovljen Kulturni centar Novog Sada

Izvor: Beta, 29.Mar.2011

NOVI SAD, 29. marta 2011. (Beta) - Kulturni centar Novog Sada rekonstruisan je, proširen i opremljen, prvi put nakon 70 godina, koliko postoji zgrada u Katoličkoj porti u centru grada, izjavio je u utorak gradonačelnik Igor Pavličić...Gradonačelnik Novog Sada je novinarima rekao da je u renoviranje...

Nastavak na Beta...

Obnovljen Kulturni centar Novog Sada

Izvor: NaDlanu.com, 29.Mar.2011

NOVI SAD, 29. marta 2011. (Beta) - Kulturni centar Novog Sada rekonstruisan je, proširen i opremljen, prvi put nakon 70 godina, koliko postoji zgrada u Katoličkoj porti u centru grada, izjavio je u utorak gradonačelnik Igor Pavličić.Gradonačelnik Novog Sada je novinarima rekao da je u renoviranje...

Nastavak na NaDlanu.com...

Monopolu vraćaju stari sjaj

Izvor: Blic, 30.Mar.2011, 01:35

SMEDEREVO - Skele koje su opasale fasadu zgrade Monopola u Smederevu postavljene su prvi put posle praktično 75 godina, koliko ovo zdanje postoji. Uz pomoć vlade Švajcarske, Regionalni centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju pokrenuo je akciju kojom bi, barem delimično, bio vraćen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.