Izvor: Radio 021, 19.Apr.2021, 20:45

Reklama za minđuše koje nosi manekenka sa slušnim aparatom naišla na pozitivne kritike

Reklama za minđuše britanskog internet brenda ASOS na kojoj model ima slušni aparat, pokrenula je lavinu pozitivnih reakcija na društvenim mrežama, prenosi Dejli Mejl.

ASOS na svojoj internet stranici trenutno nudi par zlatnih minđuša sa priveskom u obliku pečurke za pet funti, ali najviše pažnje je privuklo upravo to što se na reklami nalazi devojka sa slušnim aparatom.

Nasmejana manekenka Nataša Guri, koja je rođena gluva, na fotografiji nosi naušnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ali se dobro vidi i njen slušni aparat.

U komentarima na Tviteru korisnici koji imaju problema sa sluhom odobravaju ovakav potez ASOS-a, komentarišući da bi širenje svesti i češće objavljivanje ovakvih pomagala u javnosti doprinelo tome da se osećaju "normalno" i uključeno u društvo.

"To sam ja. Za one koji ne znaju ovo je slušni aparat koji je napredniji od mnogih slušnih pomagala. Radim i kao model za odeću i ostale proizvode. Dakle, to je dokaz da se, bez obzira na svoj invaliditet možete ovim baviti", piše u tvitu manekenke.

Jedan od komentara je glasio: "Nagluva sam i sigurno će mi uskoro trebati slušni aparat. Bila sam tako nervozna zbog toga, ali ovo me je ganulo i shvatila sam da je to sasvim normalno."

Pojedini komentari su se odnosili i na to da ljudi koji nose slušna pomagala nisu nikada mogli da zamisle da će reklama poput ove biti moguća.

Autor: Hina, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.