Reflektori za Vošu, renovira se Čair

Izvor: Blic, 31.Mar.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reflektori za Vošu, renovira se Čair

Građevinski radovi tokom kojih će biti postavljeni novi reflektori na stadionu Vojvodine, konačno su započeti, dok je u Sportskom centru Čair počela rekonstrukcija stadiona "Čair" u prisustvu ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Olivera Dulića , gradonačelnika Miloša Simonovića i njegovih saradnika, predstavnika FK Radnički i velikog broja sportskih radnika.

Pritisak navijača Vojvodine, prijatelja kluba, ali i celokupne novosadske javnosti konačno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je urodio plodom, te bi klub i grad konačno ove godine mogli sebi priuštiti ono u čemu su uživale još generacije šezdesetih godina - noćnim utakmicama.

Rekonstrukcija stadiona "Čair" započeta je pripremnim radovima na istočnoj tribini koja nije u funkciji poslednjih 15 godina.

Glavnim projektom predviđena je rekonstrukcija tribine na istočnoj strani za

6966 gledalaca. Posle istočne sledi rekonstrukcija južne i severne tribine koje će moći da prime 9037 gledalaca, dok će zapadna tribina posle radova biti otvorena za 2154 navijača.

"Danas je veliki dan za Niš i za sve one kojima stadion nešto znači. Ovaj stadion je izgrađen pre 50 godina i ponosan sam što je danas krenula rekonstrukcija. Zahvaljujem se svima koji učestvuju u ovom projektu. Radovi u prvoj fazi trajaće 274 dana, a do kaja godine očekujemo da zatvorimo finansijsku konstrukciju za radove na zapadnoj tribini. Čair će biti treći po veličini u Srbiji, a prvi po

standardima Svetske fudbalske federacije", rekao je Miloš Simonović.

Oliver Dulić je naglasio da je stadion u Nišu najveći projekat i da vredi skoro milijardu dinara.

"Osim što će Niš dobiti lep stadion, ovde će biti posla za 500 do 1.000 građevinskih radnika. Za kratko vreme smo prešli put od ideje do realizacije. Očekujem da za 270 dana dođem u Niš i otvorimo stadion", rekao je Dulić.

Prema predviđenoj dinamici radova očekuje se da rekonstrukcija bude završena za 270 dana kada će Niš dobiti stadion po kriterijumima FIFE.

Rekonstruisani stadion moći će da primi 18151 gledaoca uz dodatne VIP lože sa 120 mesta kao i ložu za medije sa 50 mesta.

Niški stadion izgrađen je 1963. godine i u taj objekat nije ulagano poslednjih 30 godina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekonstrukcija stadiona "Čair''

Izvor: Beta OMS, 31.Mar.2011

U Sportskom centru Čair počela je rekonstrukcija stadiona ''Čair'' u prisustvu ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Olivera Dulića , gradonačelnika Miloša Simonovića i njegovih saradnika , predstavnika FK Radnički i velikog broja sportskih radnika.

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.