Recept za dugovečnost: Bez alkohola i bez muža koji bi pio krv

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2016, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za dugovečnost: Bez alkohola i bez muža koji bi "pio krv"

Najstarija Slovakinja Marija Čeremugova iz Levoče koja je ovih dana proslavila 107. rođendan poručila je da je njen recept za dugovečnost to što se sklanjala od pića, a 74 godine živi kao udovica, bez muža koji bi joj "pio krv".

Novinarima slovačke televizije Markiza, koji su došli da joj čestitaju rođendan, još vitalna žena kazala je da je tajna dugovečnosti u tome što je rano ostala udovica, a novog muža posle nije tražila i nije imala nikog ko bi joj, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je kazala, pio krv.

Drugi tajni sastojak njene dugovečnosti je to što, iako je bila radnica u fabrici žestokih alkoholnih pića i pivari, nikada nije pila alkoholna pića.

"Verovatno imam kod Boga vezu kada sam doživela tako duboku starost. Koliko gospod Bog da, toliko. Kada kaže dosta, u redu, pristajem da je kraj", kazala je Čeremugova.

Zdravlje je i više nego primereno godinama služi, ne pije nikakve lekove, a najviše je muči što su pre nje umrla njena deca i sve njene drugarice, ali na sreću ostala joj je unuka koja o njoj brine i posećuje je.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.