Izvor: Radio 021, 06.Dec.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovor sa Nemanjom Milenkovićem i Nikolom Radosavljevićem u Galeriji SULUV

Nova serija ArtSample ragovora u subotu, 7. decembra, u Galeriji SULUV prestaviće Nemanju Milenkovića i Nikolu Radosavljevića.

Nemanja i Nikola će sa publikom imati prilike da razgovaraju o uticajima: drugim umetnicima, teoretičarima i uopšte fenomenima koji su uticali na njihov rad.

Više o ArtSample razgovorima pročitajte OVDE.

Događaj će početi u 18 časova.

Nemanja Milenković je rođen 1996. godine u Novom Sadu. Osnovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << studije završio je 2019. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na studijskom programu Slikarstvo, a iste godine upisuje master studije. Do sada je svoj rad prikazao na 9 samostalnih izložbi, a učestvovao je na preko 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je SULUV-a i Šok zadruge. U svom radu primarno istražuje odnos ljudi i životinja u savremenom društvu, istražujući prostor.

Nikola Radosavljević je rođen 1991. godine u Užicu. Osnovne i master studije završio je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, atelje grafika i knjiga, 2015.godine. Student je završne godine doktorskih studija FPU u Beogradu. Dobitnik je više od 20 različitih nagrada i priznanja iz oblasti crteža i grafike. Učestvovao na više od 150 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bavi se grafikom, crtežom i knjigom umetnika.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.