Izvor: Luftika.rs, 22.Jul.2020, 02:39

Raste broj lekara koji traže istinu o lažnim podacima, broj potpisnika popeo se na 500

Broj lekara, potpisnika apela „Ujedinjeni protiv KOVIDA“ koji je pokrenula neformalna grupa od 350 lekara, u toku popodneva i večeri je nastavio da se uvećava.
Grupi od 350 lekara svojim potpisima se pridružilo još 150 njihovih kolega, pa je na sajtu https://www.ujedinjeni-protiv-kovida.net/ sinoć u 23.00 časa bilo ukupno 500 potpisnika.
Pokretači apela traže u otvorenom pismu da se formira novi Krizni štab Vlade Srbije, da se istraže navodi o zataškavanju podataka i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << se prekinu zastrašivanje i politizacija koji „narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika“.
Kao lekari koji su položili zakletvu u kojoj, između ostalog, piše „održavaću svim silama čast i plemenite tradicije lekarskog zvanja“, potpisnici proglasa smatraju da im je „moralna i profesionalna obaveza da ukažu na ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze“.
„Naša ljudska i profesionalna reakcija na stvarnost sa kojom se medicinski radnici svakodnevno susreću u svom radu dovela je do ove inicijative“, navela je ova grupa lekara.
Kako su istakli, tehnički organizatori su prvi potpisnici proglasa.
„Ne postoje formalni organizatori mimo potpisnika proglasa, i on pripada svima nama“, naglasili su inicijatori, dodajući da inicijativa ostaje otvorena za sve lekare koji svojim potpisima žele da pruže podršku nastojanju da se vrati poverenje građana u zdravstveni sistem Srbije.
Medicinska sestra iz Vršca: Odleteće mi glava ako ovo objavim, ali ipak stavljam glavu na panj

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.