Izvor: Radio 021, 22.Jan.2021, 09:20

Rasta se nagodio sa tužilaštvom za godinu dana kućnog zatvora

Reper Stefan Đurić Rasta zaključio je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum prema kojem je priznao nedozvoljeno držanje droge za ličnu upotrebu i pristao na kaznu od godinu dana kućnog zatvora.

Ukoliko ovaj sporazum potvrdi sud biće mu ukinut pritvor u kojem je od hapšenja u oktobru kada je sa njim uhapšen i B.L. Kod njih je policija pronašla izvesnu količininu skanka i kokaina.

Nakon tromesečne istrage Višeg javnog tužilaštva, tokom koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sve vreme bili u pritvoru zbog sumnje da su izvršili teže krivično delo - preprodaju droge, protiv njih je sudu krajem prošle godine podnet optužni predlog za nedozvoljeno držanje droge.

Za ovo lakše delo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Ovaj slučaj sada je prešao u nadležnost Prvog osnovnog suda. Sudija za prethodni postupak je sporazum prosledio Prvom osnovnom tužilaštvu, koje treba da se izjasni da li se slaže sa sporazumom nakon uvida u spise predmeta.

Sporazum je zaključio i B.L.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.