Izvor: Radio 021, 26.Nov.2020, 13:25

Raspisan tender za projekat autoputa "Vožd Karađorđe", "koji je od posebnog značaja za državu"

Кoridori Srbije pokrenuli su danas postupak javne nabavke za izradu Generalnog projekta sa Studijom opravdanosti za izgradnju autoputa "Vožd Кarađorđe", koji bi trebalo da spoji centralni deo Šumadije sa istočnom Srbijom, saopštilo je to državno preduzeće.

Koridori Srbije u saopštenju navode da će taj autoput biti najbrža veza Istočne Srbije sa Centralnom i Zapadnom Srbijom, kao i koridorima 10 i 11.

Put će biti dugačak 220 kilometara, gradnja će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << biti podeljena na pet deonica, a nova saobraćajnica proći će kroz teritorije opština Lazarevac, Sopot, Mladenovac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor.

Vršilac dužnosti direktora Кoridora Srbije Aleksandar Antić rekao je da je autoput "Vožd Karađorđe" projekat od posebnog značaja za državu, zato što će omogućiti neuporedivo bolje povezivanje istočnih, centralnih i zapadnih delova zemlje.

"To će u perspektivi doneti još dinamičniji razvoj lokalnih ekonomija, smanjenje nezaposlenosti i još bolji ambijent za dolazak investicija, dok će sama gradnja ove saobraćajnice, nesumnjivo otvoriti mogućnosti za angažovanje lokalnih preduzeća i radne snage", ocenio je Antić.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.