Izvor: Radio 021, 12.Maj.2020, 16:51

Rajaner od jula obnavlja 40 odsto letova uz zdravstvene mere

Irska niskobudžetna kompanija Rajaner je saopštila da će od jula obnoviti 40 odsto letova.

Zbog pandemije korona virusa biće obavezno nošenje maski i merenje temperature putnika i posade, ali ne i stalno "socijalno distanciranje" na aerodromima i u avionima, već će to biti "preporučivano kada je moguće".

Rajaner planira da uspostavi 1.000 letova za 90 odsto odredišta do kojih je leteo pre pandemije. U saopštenju se dodaje da je ovaj plan uslovljen ukidanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ograničenja letova unutar Evrope i primenom zdravstvenih mera na aerodromima.

Rajaner će kontrolisati temperaturu putnika na ulazu u aerodrome, zahtevaće nošenje maske pre i tokom leta, i preporučiće onlajn-prijavu, preuzimanje bording karata preko mobilnog telefona, a "podsticaće putnike" da imaju samo ručni prtljag.

U avionu će plaćanje piće i hrane biti moguće samo bankovnim karticama, a ne i gotovinom, dok će biti zabranjeno stojanje u redu za toalet. Generalni direktor Rajanera Edi Vilson rekao je da je posle četiri meseca vreme da se obnovi avio saobraćaj. Rajaner, koji od sredine marta ima samo nekoliko letova dnevno, najavio je početkom maja ukidanje 3.000 radnih mesta kao uslov za opstanak kompanije usled posledica pandemije. Ta irska kompanija je tada saopštila da povratak na normalno poslovanje, kao pre pandemije, ne očekuje pre leta 2022. godine.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.