Izvor: Radio 021, 29.Okt.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajaner: Ne letimo iz Niša do Frankfurta zbog monopola Er Srbije

"Podlegli su monopolu Er Srbija (Air Serbia)" - tako avio kompanija Rajaner ocenjuje odluku Direktorata za civilno vazduhoplovstvo da im ne odobri novu liniju Niš - Frankfurt.

Umesto Niša, Rajaner je bio primoran da liniju prebaci u Banja Luku, prenosi portal Južne vesti.

Irska lou-kost avio kompanija htela je da uvede let Niš - Frankfurt od ove zime. Podneli su zahtev Direktoratu, ali su ga oni odbili. Nišku liniju za Frankfurt odobrio je nemački direktorat, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je blokirao srpski u korist monopola Er Srbije - navode iz irske kompanije.

Arapsko-srpska kompanija odnedavno ima let za Frankfurt iz Niša, inače subvencionisan iz budžeta. Irci dodaju i da bi ova ruta trebalo da bude odobrena za konkurenciju.

Zato liniju sele u Banja Luku, pa će građani Bosne i Hercegovine od februara 2020. moći da lete ovom linijom za Nemačku.

Dejvid O’Brajen iz Rajanera žali zato što im se uskraćuju prava da posluju i izvinjava se putnicima. "Izvinjavamo se onima koji su nameravali da lete sa nama. Sada će biti pod monopolom Er Srbija. S druge strane, putnici i potrošači u BiH imaće korist od niskih cena na liniji Niš - Frankfurt", kazao je O’Brajen.

Inače, država od jula subvencioniše 12 letova Er Srbije sa niškog aerodroma. Od prošle nedelje ih je 11, jer je let za Budimpeštu ukinut.

Autor: Južne vesti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Rajaner: Srpski Direktorat podlegao monopolu Er Srbije

Izvor: Beta, 29.Okt.2019

Avio-kompanija "Rajaner" saopštila je danas da Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije nije odobrio letove te kompanije na liniji Niš - Frankfurt (Han), tako da će njihovi avioni od februara leteti do Frankfurta iz Banjaluke.U saopštenju se podseća da je "Rajaner" nameravao da ove zime uvede...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.