Radovi na putu! Slalom između radnika i rupa do decembra

Izvor: 24sata, 09.Sep.2014, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi na putu! Slalom između radnika i rupa do decembra

Kraj godišnjih odmora označio je i početak gužvi na novosadskim ulicama. Kada se to poklopi sa aktivnom građevisnkom sezonom, onda je stići na željenu adresu u planirano vreme - podvig. Trenutno gotovo nema dela grada gde se ne izvode manji ili veći radovi na ulicama.

RADOVI - Zaštitne ograde i signalizacija koja upozorava da su radovi u toku postavljene su u skoro svakom delu grada, a najviše ih je u najprometnijim ulicama poput Temerinske ili Braće Jovandić. Iako Novosađani >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << pozdravljaju popravku ulica, dosadio im je slalom između rupa i radnika, na koji su prisiljeni svakodnevno.

- Zalazim u sve delove grada svakog dana i postaje iritantno što čim skrenem s redovne trase naiđem na neke nove radove. Posebno me nervira situacija u kojoj želim da zaobiđem radove za koje znam da su u toku, a onda naletim na nove - komentariše taksista Boris Mitrović.

Najaktivnija preduzeća su „Vodovod i kanalizacija“ i „Novosadska toplana“, koja izvode kapitalne radove kako bi poboljšali snabdevanje građana. Radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže su u toku u Ulici braće Jovandić i vojvode Bojovića. Kako je to lokacija u blizini policijske uprave česte su gužve.

Najviše rade Vodovod i Toplana | Foto: N. Mihajlović

- Završetak naših radova očekuje se krajem novembra, a pošto će i „Novosadska toplana“ imati radove na ovom lokalitetu, ne znamo kada će ceo posao biti gotov - kažu u službe za informisanje “Vodovoda i kanalizacije”.

Najviše rade Vodovod i Toplana | Foto: N. Mihajlović

Žitelji Detelinare zaobilaze Ulicu Braće Mogin zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže koji će trajati do oktobra. Zbog izgradnje kolektora već duže vreme je zastoj na Podbari i Salajci, i to u Temerinskoj ulici, ali i na raskrsnici Bulevara Jaše Tomića i Kisačke, a tako će biti do kraja meseca. Iz “Vodovoda” su najavili da će posao na izgradnji novog kolektora, vredan osam miliona evra, biti završen do kraja godine.

Zbog radova Novosadske toplane zabranjen je saobraćaj u Ulici Banović Strahinje do 6. oktobra, raskopana je i Kneza Miloša na Novom naselju do 16. oktobra, a u Cara Dušana kod broja 45 je privremeno izmenjen saobraćaj do 20. oktobra.

Kritične lokacije

Lokacija- Kraj radova

- Braće Jovandić i Vojvode Bojovića - kraj novembra

- Temerinskakraj - septembra

- Jaše Tomića i Kisačka - kraj septembra

- Braće Mogin - početak oktobra

- Kneza Miloša i Seljačkih buna - sredina oktobra

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.