Izvor: Radio 021, 28.Jun.2019, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici fabrike u Čačku 17. put sprečili izvršitelje da preuzmu pogon

Sudski izvršitelji pokušali su uz asistenciju policije 17. put da prinudno preuzmu pogon "Kuglična vretena" Fabrike reznog alata (FRA) u Čačku, što su radnici sprečili.

Predsednik Industrijskog sindikata FRA Dušan Đelić rekao je da je policija pokušala da uvede izvršitelje u posed zamenom brave i vrata, što radnici nisu dozvolili. Sudski izvršitelji već godinu dana pokušavaju da naplate dug FRA od poravnanja sa jednom čačanskom privatnom firmom, koji je od 1,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << milion dinara u međuvremenu sa kamatama narastao na oko 4,6 miliona dinara.

Privredni sud u Čačku kaznio je prvom novčanom kaznom od po 10.000 dinara, a drugom od po 20.000 dinara 53 radnika FRA, zato što nisu dozvolili sudskim izvršiteljima da uđu u posed pogona FRA za proizvodnju kugličnih vretena. Predstavnici sindikata saopštili su da je policija i danas legitimisala radnike i da oni očekuju nove kazne suda.

Pogon "Kuglična vretena" Fabrike reznog alata od značaja je za odbrambenu industriju, o čemu postoji rešenje Ministarstva odbrane iz 2015. godine. FRA, koja se bavi proizvodnjom i prodajom rezanog alata i mašina, osnovana je 1953. godine. U fabrici je zaposleno oko 500 radnika.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.