Izvor: Radio 021, 06.Dec.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica "Žena u sportu" u utorak u Američkom kutku, u toku prijave

Radionica "Žena u sportu" održaće se u utorak, 11. decembra u Američkom kutku, Kej žrtava racije 2b.

Da li znate da žene igraju Žensku jadransku košarkašku ligu?

Da li znate da se devojčice manje bave sportom i vežbaju od dečaka u našem gradu i zemlji?

Da li znate da nabrojite tri ženska fudbalska kluba u Srbiji, a da to nisu Vojvodina, Crvena zvezda ili Partizan?

Da li znate koji su benefiti bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za devojčice, devojke i žene?

Da li mislite da su žene diskriminisane u sportu?

Svi zainteresovani biće u prilici da čuju odgovore na ova i mnoga druga pitanja koja se tiču žena i sporta i da debatuju na temu rodne ravnopravnosti u sportu.

Radionicu će voditi Maja Ciganović, predsednica udruženja građana "Centar za afirmaciju žena u sportu" iz Novog Sada, kokreatorka i koordinatorka kampanje "Zdravo buduća sportistkinjo" i jedna od 16 žena iz čitavog sveta koje su ove godine učestvovale u programu Stejt departmenta "Global sports mentoring program – Empower women through sports".

Radionica će posebno biti korisna onima koji učestvuju ili su učestvovali u sportu i obrazovanju (sportisti/kinje, treneri/ke, menadžeri/ke, donosioci/teljke odluka, sportski novinari/k, profesori/ce fizičkog vaspitanja), studentima i studentkinjama sporta i fizičkog vaspitanja, žurnalistike, sociologije, prava, roditeljima čije se ćerke bave sportom i svima onima koje interesuje ravnopravno učešće žena u sportu, (ženska) ljudska prava i rodna ravnopravnost.

Radionica je potpuno besplatna uz obaveznu prijavu OVDE.

Radionica će početi u 18 časova.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.