Racionalizacija (ne)zatvara škole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2009, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Racionalizacija (ne)zatvara škole

NOVI SAD - Ministarstvo prosvete priprema projekat racionalizacije škola u Srbiji radi kvalitetnijeg obrazovanja. Ministar prosvete Žarko Obradović tvrdi da plan neće podrazumevati otpuštanja radnika. S druge strane sindikati prosvetnih radnika ističu da za takav projekat ne postoji ekonomsko opravdanje i da će ono dovesti do zatvaranja škola.

Disbalans između broja učenika i nastavnika biće rešen racionalizacijom, rečeno je u Ministarstvu prosvete, no nije izložen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i plan na osnovu kog će se ona sprovesti. Sindikalci smatraju da je jedno od rešenja preuzimanje profesora koji su izgubili normu.

U Srbiji ima 1815 škola i pitanje racionalizacije prvo će razmatrati Nacionalni prosvetni savet, rekao je Ministar Žarko Obradović.

Racionalizacija će biti usklađena sa potrebama škola, kaže ministar i dodaje da se mora uraditi na odgovarajući način. Samo što kako stvari sada izgledaju taj način još uvek nije poznat, a i sama ideja se različito tumači.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.