Izvor: Radio 021, 14.Avg.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Racija u Australiji: Britanci uhapšeni sa drogom vrednom 61 milion dolara

Grupa je bila povezana sa organizovanim kriminogenim strukturama u Velikoj Britaniji, kažu u policiji.

QUEENSLAND POLICEOd ove količine droge može da se napravi 12 miliona tableta ekstazija

Australijska policija zaplenila je drogu vrednu čak 61 milion dolara, a od te količine moglo bi da se napravi čak 12 miliona tableta ekstazija.

U jednoj od najvećih zaplena droge u ovom delu sveta, uhapšeno je šestoro ljudi, a od kojih je četvoro iz Velike Britanije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << saopštila je australijska policija.

Krijumčari su povezani sa organizovanim kriminalom u Velikoj Britaniji, odakle su slali čist metamfetamin.

Sloboda za Kubanca posle najduže zatvorske kazne za marihuanu u Americi Da li je Šarić „balkanski El Čapo“ Koja je veza između gole muške zadnjice, droge i Egzit muzičkog festivala

Ovo je treća najveća racija i zaplena metamfetamina zabeležena u Australiji, a policija je dodala da su utvrdili da se radi o „najčistijoj" drogi koju su ikada zabeležili u zemlji.

QUEENSLAND POLICESamo u Kvinslendu su pronašli više od 700 kilograma metamfetamina

Policija je uhapsila dva Britanca, koji imaju 40 i 51 godinu, kao i jednog 26-godišnjeg Australijanca i 51-godišnju Australijanku.

Druga dvojica Britanaca, koji imaju 49 i 60 godine, uhapšeni su u Oklandu na Novom Zelandu prošle nedelje, kada je policija zaplenila 200 kilograma metamfetamina.

Policija je izvršila pretres i u najstarijoj državi Australije - Novom Južnom Velsu.

Plaže na koje more izbacuje kokain Ulični kanabis sadrži „tragove fekalija" Perike i veštačke zadnjice: Bizarni svet krijumčarenja droge

„Kriminalne organizacije mnogo zarađuju od Australije", rekli su iz policije Kvinslenda.

„U policiji verujemo da je prah trebalo da se koristi za proizvodnju pilula koje bi se onda prodavale izvan Australije."

Metamfetamin (MDMA) je droga koja se najčešće nalazi u tabletama ekstazija.

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.