RHMZ upozorava na sneg, Putevi Srbije spremni za padavine

Izvor: Radio 021, 02.Dec.2017, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ upozorava na sneg, "Putevi Srbije" spremni za padavine

Štab zimske službe JP "Putevi Srbije" uveo je drugi stepen pripravnosti na državnim putevima I i II reda, zbog najave snežnih padavina u noći između 2. i 3. decembra.

Drugi stepen pripravnosti podrazumeva angažovanje 50 odsto predviđene mehanizacije u punktu. Održavanje puteva u Srbiji vodiće 24 specijalizovana preduzeća iz 164 punkta.

"Javno preduzeće 'Putevi Srbije' apeluje na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni zbog klizavog kolovoza. Molimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sve vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da voze veoma pažljivo i da prilagode brzinu kretanja u uslovima na putu", saopštilo je ovo preduzeće.

Prema poslednjim informacijama iz Auto-moto saveza Srbije sneg već pada u pojedinim delovima Srbije, a zasada nema vanrednih obustava. Vozače očekuje dobra prohodnost puteva u Vojvodini, gde trenutno nema padavina.

AMSS navodi da je moguća usporena vožnja na deonicama koje su zahvaćene snežnim padavinama, zbog čega bi vožnju trebalo prilagoditi stanju i uslovima na putu.

Upozorenje na stvaranje snežnog pokrivača uputio je i Republički hidrometeorološki zavod. Navodi se da se u većem delu Srbije, u noći između subote i nedelje, u nedelju ujutru i pre podne, očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 10 centimetara, a u planinskim delovima i preko 20.

Na snazi je i žuti meteoalarm za područja zapadne, jugoistočne, jugozapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja i Kosova i Metohije.

Prema poslednjim informacijama nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

OBEĆANJE Sneg neće iznenaditi putare

Izvor: juGmedia, 02.Dec.2017

Putari su spremni za snežne padavine, koje se u  Srbiji prema prognozi meteorologa  očekuju u noći između 02. i 03. decembra, kao i tokom jutarnjih časova u nedelju 3. decembra, saopšteno je iz JP “Putevi Srbije”...“Štab zimske službe JP ,,Putevi Srbije“ uveo je drugi stepen pripravnosti...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.