Izvor: Radio 021, 05.Avg.2020, 08:40

RHMZ i AMSS upozoravaju na nevreme, crveni meteoalarm izdat za delove Srbije

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje i najavio obilne padavine na teritoriji cele zemlje.

"Na području Srbije danas se očekuje pojava obilnih plјuskova sa grmlјavinom. U prvom delu dana više padavina na jugozapadu, zapadu i severu Srbije, a posle podne i uveče i u centralnim i jugoistočnim krajevima, gde može pasti i više od 60 mm kiše za 24 sata. Na jugozapadu i jugoistoku zemlјe plјuskovi će lokalno biti praćeni i gradom i olujnim vetrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ", navedeno je u upozorenju RHMZ-a.

Maksimalna dnevna temperatura će se kretati od 16 koliko će biti na Kopaoniku do 29 u Negotinu. Slično vreme očekuje se i tokom sutrašnjeg dana.

Područje jugoistočne i jugozapadne, kao i na teritoriji Kosova i Metohije obeleženo je crvenim meteoalarmom što predstavlja vrlo opasno vreme.

"Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja", navedeno je na sajtu RHMZ-a.

U ostalim delovima zemlje na snazi je narandžasti meteoalarm gde su moguće prognozirane vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati štetu po ljude i životinje.

Upozorenje vozačima

Na putevima u Srbiji vozače danas očekuju nestabilni uslovi za vožnju, mokri kolovozi i povremeni pljuskovi, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na brojnim putevima u toku su radovi pa je potreban dodatni oprez. Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Kamioni na Horgošu čekaju oko tri sata, na Batrovcima oko dva, a na Kelebiji sat vremena.

Autor: 021/Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas vremenske nepogode, sutra lokalno obilne padavine

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2020

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas u Srbiji očekuje pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, a može pasti i više od 60 milimetara kiše za 24 sata...Na jugozapadu i jugoistoku zemlje pljuskovi danas lokalno mogu biti praćeni i gradom i olujnim vetrom...Sutra se u centralnim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.