Izvor: Radio 021, 22.Jun.2020, 07:43

RHMZ: Danas i sutra velika količina padavina u većem delu Srbije

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za danas i sutra na veliku količinu padavina, 40 milimetara i više za 24 sata iznad većeg dela Srbije.

Jače naoblačenje sa severa tokom noći se proširio na severne, zapadne i centralne krajeve uslovljavajući umerenu i jaku kišu, ponegde i pljuskove sa grmljavinom, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Na Tamišu kod hidrostanice Jaša Tomić vodostaji će biti u manjem porastu do 21/22. juna, a zatim u stagnaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i kretaće se iznad vanredne odbrane, a kod hidrostanice Sečanj u porastu do 22. juna sa prevazilaženjem vanredne odbrane od poplava.

Na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave tokom 22. i 23. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa.

Oblačno i svežije, temperatura do 23 stepena

Pretežno oblačno i svežije, mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom, iznad većeg dela i sa velikom količinom padavina. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 16, najviša od 19 do 23 stepena.

U utorak posle podne na severu postepeni prestanak padavina. Temperatura od srede u postepenom porastu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ upozorava na "veoma opasno vreme": Crveni meteoalarm u delu Srbije

Izvor: B92, 22.Jun.2020

Republički hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za teritoriju Zapadne Srbije. Ovaj stepen upozorenja znači da je vreme vrlo opasno...U ostalim delovima zemlje na snazi je narandžasti meteo-alarm, osim na istoku, koji je "u žutom"...Na snazi je i upozorenje jer se danas iznad većeg...

Nastavak na B92...

RHMZ upozorava na veliku količinu padavina i danas

Izvor: RTS, 23.Jun.2020, 07:19

Republički hidrometeorološki zavod izdao je i za danas upozorenje na veliku količinu padavina iznad većeg dela zemlje i u pojedinim delovima Beograda i to sa 40 milimetara i više za 24 sata. . Vodostaj Tamiša kod h.s....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.