Izvor: Radio 021, 21.Maj.2020, 20:33

RFZO: Srpski državljani imaju pravo da se leče od korone o trošku države u kojoj se zateknu

U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) kažu da srpski državljani koji putuju ne treba da brinu, jer imaju pravo da se leče od kovida 19 o trošku države u kojoj se zateknu.

Kako su izjavili za B92, svaki osiguranik Republike Srbije, pre polaska na put van granica naše zemlje, treba da pribavi dvojezičnu potvrdu nadležne/matične filijale RFZO za putovanje u inostranstvo, kako bi u slučaju povreda ili narušavanja zdravlja mogao da se obrati zdravstvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ustanovama u zemlji boravka radi pružanja medicinske pomoći.

"Ukoliko se tokom boravka, državljanin Srbije inficira virusom kovid 19, on ostaje u zemlji u koju je otputovao, gde se i sprovodi postupak dijagnostikovanja i lečenja posledica nastalih od koronavirusa, a sve o trošku države u kojoj boravi. U Republici Srbiji, za strane državljane, to je regulisano članom 239. Zakona o zdravstvenoj zaštiti", rekli su za B92 iz fonda.

Ovo bi trebalo da umiri mnoge građane koji planiraju da putuju, a strahuju jer osiguravajuće kuće u svojoj polisi nemaju uključeno lečenje od virusa korona.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

ŠTA AKO SE ZARAZIMO NA ODMORU? Evo da li srpski državljani mogu da se leče o trošku države u kojoj se zateknu

Izvor: Blic, 22.Maj.2020, 11:16

Srpski državljani imaju pravo da se od Kovida 19 leče o trošku države u kojoj se nalaze, kažu iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.