R2D2 i C3PO odgovaraju na pitanja privrednika

Izvor: Radio 021, 15.Sep.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

R2D2 i C3PO odgovaraju na pitanja privrednika

Austrijska privredna komora izradila je dva robota koji su dobili imena po čuvenim junacima iz Zvezdanih staza, R2D2 i C3PO i koji odgovaraju na različita pitanja privrednika upućenih mejlom toj komori.

"Mozak operacije" ovog projekta, Klaudija Skarambiolo iz Komore Austrije, kaže da je primena veštačke inteligencije za automatske odgovare na upite preduzeća jedna od usluga koju bi uskoro mogle da koriste sve komore u EU ali i na Zapadnom Balkanu.

S obzirom da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Komore dobijaju veliki broj upita preduzeća, mnogi odgovori mogli bi biti automatski, primenom veštačke inteligencije, a time se i rad komora ubrzava i privrednici dobijaju brže odgovor.

Skarambiolo navodi da je prikupljena ogromna količina podataka, pa roboti na česta i uobičajena pitanja mogu sami da odgovore, a ukoliko u bazi nema traženog odgovora koriste internet sa kojeg skidaju i obrađuju podatke i zatim ih šalju privrednicima.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.