Izvor: Radio 021, 22.Nov.2019, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Marvelov strip prodat na aukciji za rekordnih 1,26 miliona dolara

Prvi strip čuvenog američkog izdavača stripova Marvela prodat je na aukciji za 1,26 miliona dolara, što je rekordna cena za tu izdavačku kuću koja stoji iza Spajdermena, Iks-Mena ili Osvetnika, saopštila je aukcijska kuća "Heritage Auctions".

Radi se o prvoj epizodi serije "Marvel Komiks" koja je izašla 1939, u izdanju Tajmli Komiksa (Timely Comics), što će kasnije postati Marvel.

Kupac je na aukciji održanoj u četvrtak želeo da ostane anoniman.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
"To je istorijska verzija istorijskog stripa. To je deka svih Marvelovih stripova bez koga ne bismo imali sve te priče i sve te ličnosti", rekao je Ed Džaster, potpredsednik aukcijske kuće.

Tokom 1960-ih, podstaknut scenaristom Stenom Lijem, Marvel je kreirao superheroje koji su postali kultni i čije filmske adaptacije pune bioskopske dvorane širom sveta.

Ovaj broj 1 Marvel komiksa koji je u vrlo dobrom stanju koštao je 10 centi 1939. godine. Cenom od 1,26 miliona dolara postao je najskuplji Marvelov strip ikad prodat na aukciji, ispred Amejzing Fantasi, broja 15, kada se prvi put pojavio Spajdermen, koji je prodat za 1,1 milion dolara 2011. godine.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.