Izvor: Radio 021, 31.Jul.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv izvršitelja izrečeno 35 opomena i osam zabrana rada

Više od polovine disciplinskih postupaka vođenih protiv javnih izvršitelja od početka rada ove profesije 2012. godine bilo je za lakše povrede discipline, pokazuju podaci Komore izvršitelja Srbije.

Od sredine 2012. godine do sada vođena su ukupno 63 disciplinska postupka, a izrečene 33 opomene, dve javne opomene, 20 novčanih kazni, tri privremene zabrane obavljanja delatnosti, pet trajnih zabrana i 12 oslobađajućih odluka.

"Što se tiče strukture disciplinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << povreda, najčešće je reč o lakšim disciplinskim povredama, u šta spada neplaćanje članarine, ne podnošenje godišnjeg izveštaja, neprisustvovanje skupštini", rekla je za Novu ekonomiju Svetlana Manić iz Komore izvršitelja.

U slučaju pet trajnih zabrana obavljanja delatnosti uglavnom su to bile disciplinske povrede koje se svode na prekoračenje ovlašćenja, dodala je ona.

Primeri prekoračenja ovlašćenja su da izvršitelj nije posedovao namenski račun ili nije prenosio sredstva poveriocu sa namenskog računa, u jednom slučaju nije donet zaključak o namirenju, nisu preneta sredstva poveriocu, i višak sredstava nakon prodaje nepokretnosti nije vraćen dužniku.

Od ovih pet zabrana obavljanja delatnosti, u jednom slučaju je pred upravnim sudom ta odluka poništena pa je taj izvršitelj vraćen na dužnost, kazala je Manić.

Autor: Nova ekonomija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.