Izvor: B92, 17.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestna vožnja Novim Sadom

Novi Sad -- Sindikat saobraćaja i veliki broj vojvođanskih autoprevoznika održali su dvosatnu protestnu vožnju Novim Sadom.

U protestnoj vožnji je učestvovalo nekoliko desetina autobusa. Autoprevoznici su predali zahteve gradskim i pokrajinskim vlastima da se suzbije siva ekonomija, da se ne zatvara postojeća međumesna autobuska stanica u Novom Sadu i da se preispitaju trase kretanja autobusa kroz grad. Protestna vožnja izazvala je nekoliko manjih gužvi u saobraćaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer su se autobusi kretali najprometnijim gradskim ulicama.

Oni kao razlog navode probleme u tom sektoru saobraćaja i najavljuju da će, ukoliko ne počne rešavanje problema, za 15 dana blokirati Novi Sad.

Autoprevoznici su ranije imali sastanke sa predstavnicima vlasti u vezi sa najavama o gašenju postojeće autobuske stanice i preusmeravanju autobusa u međumesnom saobraćaju na novoizgrađenu autobusku stanicu čiji je vlasnik ATP Vojvodina.

Iako, kako kažu, nemaju ništa protiv novoizgrađene stanice, oni zahtevaju da i aktuelna stanica nastavi sa radom, pa da prevoznici sami izaberu koju će koristiti. Kako kažu, na tim sastancima nisu postignuti nikakavi konkretni dogovori.

Sindikalci kažu da raniji razgovori koje su imali sa svim nivoima vlasti nisu dali rezultate, pa su odlučili da, ako se uskoro ne nađu adekvatna rešenja, radikalizuju svoj protest.

Gradska vlast bi, na zahtev opozicije, o nekim od ovih problema mogla raspravljati već u petak, a u pokrajinskoj administraciji kažu da oni nemaju instrumente da im pomognu.

U pokrajinskom sekretarijatu za saobraćaj kažu da podržavaju prevoznike, ali da oni moraju da se obrate gradskim i republičkim vlastima.

Pokrajinski sekretar za privredu Siniša Lazić izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da je pokrajinska vlada više puta od Ministarstva za kapitalne investicije tražila da se uključi u rešavanje tih problema, ali da nikada nije dobila odgovor.

"Sindikat bi svoje proteste trebalo da fokusira na institucije koje mogu da odluče o tim problemima, a u pokrajinskoj vladi će uvek imati partnera. Mi, nažalost, nemamo saobraćajnu inspekciju, da imamo, te probleme bismo već rešili", naveo je Lazić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.