Izvor: Radio 021, 03.Jan.2020, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestna šetnja ulicama Podgorice, Amfilohije na čelu kolone

Nekoliko hiljada građana i vernika Srpske pravoslavne crkve, nakon služenja molebana u hramu Hristovog vaskrsenja, krenuli su u protestnu šetnju ulicama Podgorice zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Na čelu litije nalazi se mitropolit MCP Amfilohije.

Pre početka litije sveštenik Branko Vujačić apelovao je na građane da ne nose nacionalna i partijska obeležja, kao i da ne bacaju petarde.

Obraćanje mitropolita očekuje se po povratku litije u Saborni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << hram.

Mediji prenose i da je više hiljada građana Berana danas protestovalo.

Građani Berana se već danima mirno okupljaju u porti manastira Đurđevi stupovi na moleban u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Među njima je svakodnevno gradonačelnik Berana Dragoslav Šćekić i veliki broj lokalnih funkcionera u ovom jedinom opozicionom gradu na severu Crne Gore.

Protesti se danima održavaju širom te zemlje.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.