Protestna šetnja br. 11 u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2017, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestna šetnja br. 11 u Novom Sadu

Oko hiljadu ljudi učestvuje u 11. protestnoj šetnji pod nazivom "Protiv diktature", uz poruku da neće odustati od protesta.

Miran Pogačar iz Studentskog pokreta "Novi Sad" rekao je da su protesti "već uspeli" jer traju treću nedelju i ocenio da je to dokaz da "politika odozdo" ima smisla.

"Dokaz je i sam Vučić koji pokušava na jeftin način da kupi radnike u Goši i vojni sindikat. Ali, u tome nije uspeo i oni su nastavili da štrajkuju", rekao je Pogačar. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << On je šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandara Martinovića i ministra u Vladi Srbije Aleksandra Vulina nazvao demagozima i pozvao demonstrante da nastave Martinoviću na mejl da šalju fotografije sa haštagom #jasamorganizator.

"Vulin je rekao da hoće smene na Radio-televiziji Srbije, a mi mu poručujemo da ćemo mi njega smeniti", kazao je Pogačar.

Demonstranti prolaze centralnim gradskim ulicama, na čelu kolone je kamion sa razglasom i muzikom, kao i transparenti "Protiv sistema" i "Stop Vučiću".

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.