Izvor: Radio 021, 08.Jul.2020, 09:35

Protest protiv uvođenja policijskog časa i danas u Novom Sadu

Protest građana zbog najave uvođenja policijskog časa, kao si sinoćnjih dešavanja u Beogradu, najavljen je za danas na Trgu slobode u Novom Sadu.

Ovo je nastavak protesta koji je održan u utorak uveče u Novom Sadu.

U pozivu na društvenim mrežama stoji da je okupljanje u 18 časova ispred Gradske kuće.

"Pozivamo ljude da se u 18 časova skupimo svi da pošaljemo jasnu poruku vlastima da mi nismo ničije roblje i budale, da ne mogu da nas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tretiraju kao malu decu, da zatvaraju kako njima odgovara. Zbog maltretiranja i unižavanja i zdravih i bolesnih, zbog lekara i svih koji se bore sa bolešću, zbog nas samih i svih drugih! Ponesite obavezno maske i držite rastojanje, vidimo se!", navodi se u pozivu neimenovanih organizatora.

Podsetimo da se u utorak, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio moguće ponovno uvođenje policijskog časa, u Novom Sadu na na Trgu slobode okupilo, prema podacima policije, oko 300 mlađih osoba kako bi mirno protestovali. Oni su posle kraćeg zadržavanja u centru prošetali do Kampusa i nazad to Trga slobode gde ih je pred Gradskom kućom dočekao i manji kordon policije. Okupljeni su neko vreme uz povike protiv predsednika Srbije i vlasti proveli na trgu, da bi se oko ponoći razlišli.

Istovremeno, u Beogradu je došlo do nasilnih protesta i incidenata, a najavljeno je i da će se u glavnom gradu i danas uveče održati novi protesti.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas u Novom Sadu nastavak protesta protiv policijskog časa

Izvor: Luftika.rs, 08.Jul.2020

Nastavak protesta protiv najave ponovnog uvođenja policijskog časa u Srbiji najavljen je za danas na novosadskom Trgu slobode.. Građani su na protest pozvani putem društvenih mreža, početak je najavljen za 18 časova, a date su i jasne preporuke ponašanja.. „Pozivamo ljude da se u 18 časova...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.