Izvor: Radio 021, 12.Nov.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest protiv režima u petak, 15. novembra, u 18 časova na Pozorišnom trgu

Savez za Srbiju je saopštio da se protesti protiv režima Aleksandra Vučića nastavljaju u petak 15. novembra na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova.

Ovaj opozicioni blok navodi da se zbog jačanja otpora režimu, protestima pridružuju različite građanske organizacije i pojedinci koji su spremni da javno govore o stanju u društvu i političkoj, moralnoj i institucionalnoj krizi u zemlji. Na ovonedeljnom skupu govoriće poslanik u Narodnoj skupštini i potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik "Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti" Savo Manojlović i jedan od osnivača "Pokreta za bezbednu Srbiju" Vladimir Savić.

SZS navodi i da budući da Etički odbor Univerziteta u Beogradu do kraja naredne nedelje treba da donese odluku o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, na protestu će učestvovati i studenti Novosadskog univerziteta, koji podržavaju svoje beogradske kolege i nastavnike koji traže da se univerzitet odupre pritiscima režima i poništi prepisani doktorat ministra finansija.

"Sa protesta će biti upućen i poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica. Kao što je već poznato, 'Savez za Srbiju' i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine", navodi SZS.

Protesti u Novom Sadu sa prekidom tokom letnjih meseci traju od januara prvo u organizaciji građana i studenata pod imenom "Jedan od pet miliona", a od jesenas u organizaciji SZS.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.