Protest novosadskih studenata protiv Gotovine i Markača

Izvor: Novine novosadske, 21.Nov.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest novosadskih studenata protiv Gotovine i Markača

Protest studenata foto A Kamasi (3)Oko 500 studenata Univerziteta u Novom Sadu, danas je održalo protestnu “Šetnju sećanja i podrške” povodom presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu.
Studenti su krenuli u šetnju iz Studentskog grada  a protest se završio molebanom i paljenjem sveća ispred Saborne crkve. Ovim su studenti želeli da iskažu nezadovoljstvo presudom Haškog tribunala hrvatskim generalima i javnost podsete na sve ubijene i prognane čije su rane ovom presudom opet otvorene. Tokom protesta pevale su se pesme o Čiča Draži, Kosovu, srpstvu i nepravdi prema Srbima.

NNS
Foto: A. Kamasi

Nastavak na Novine novosadske...






Povezane vesti

Protest studenata zbog oslobađanja Gotovine i Markača

Izvor: Radio 021, 21.Nov.2012

Oko 200 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, danas je održalo protestnu "Šetnju sećanja i podrške" povodom presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču u Hagu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.