Izvor: Radio 021, 08.Feb.2019, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest kombi prevoznika u subotu

Kombi prevoznici putnika održaće u subotu u podne protest u Beogradu.

Protestna vožnja kretaće se od Novog Beograda kod Arene, preko Brankovog mosta do zgrade Vlade Srbije. Kombi prevoznici će potom voziti do Slavije, pa Ulicom kralja Milana nazad na Brankov most i Novi Beograd.

Nezadovoljni su izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, po kojem mogu da posluju samo ukoliko imaju vozila mlađa od pet godina sa digitalnim tahografom i vozačku kategoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << D1. Iz Udruženja kombi prevoz putnika tvrde da većina od 1.000 preduzetnika te uslove ne mogu ispuniti.

Zato će od predsednice vlade Ane Brnabić i ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović zatražiti sastanak. Tvrde da nije bilo javne rasprave o izmenama Zakona i da nisu učestvovali u izradi dopuna tog akta.

"Zbog nesluha u Ministarstvu saobraćaja i nevolje da sednu za sto sa nama i pričaju, mi ćemo organizovati proteste sve dok neko ne dobije želju da sedne i popriča sa nama. Ne mora po našem da bude, ali da se čuje naša reč, da uredimo sistem da svima bude dobro", rekao je Ilija Džikić iz Udruženja kombi prevoz putnika Srbije.

U udruženju tvrde da pomoćnik ministarke Mihajlović Saša Stojanović, nema sluha za kombi prevoznike i da zastupa isključivo autobuse i taksiste.

"Nismo mi protiv autobusa i oni treba da rade, ali da li ako autobuska kompanija ima lošu politiku, da li mi treba da budemo krivi zbog te njihove kadrovske, ekonomske ili kakve već politike preduzeća", upitao je Džikić. U udruženju kažu da će kombi prevoznici koji ne mogu da se prilagode novim uslovima nastaviti da voze putnike po starom.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.