Promocija u Novom Sadu: Hibridna vozila i zdrav život

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2011, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija u Novom Sadu: Hibridna vozila i zdrav život

NOVI SAD -

Predseednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić promovisali su danas u Novom Sadu projekat “Eko frendli” kojim se popularizuju automobile na hibridni pogon.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da se pokrajinska vlada do sada aktivno uključivala u sve projekte vezane za zaštitu životne sredine.

"Planetu nismo nasledili od predaka, već nam je ona data i dužni smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je našim pokolenjima ostavimo u što boljem stanju. S tim u vezi smo i podržali ovu akciju, a pored grada Novog Sada, u akciji učestvuje još devet lokalnih samouprava u Vojvodini", rekao je Pajtić.

Projekat "Eko frendli" je kampanja sa kojom se pomaže popularizacija hibridnih automobila kako bi se smanjila emisija štetnih gasova u atmosferu.

Kampanja obuhvata niz akcija i osmišljenih programa kojima će šira javnosti biti obaveštena o važnosti očuvanja životne sredine, i biti informisana o pripremljenim povlasticama kojima se institucije uključuju u promociju ekološki adekvatnijih saobraćajnih vozila.

Jedna od takvih povlastica za kupce u Novom Sadu je, pored subvencije od 100.000 dinara, i besplatan godišnji parking u svim zonama grada Novog Sada.

Dulić je na promociji projekta "Eko frendli (Eco Friendly), koju zajednički realizuju Vlada Vojvodine i Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja", rekao da se u zemljama Evropske unije procenat kupovine hibridnih automobila kreće od tri do pet odsto, dok je u Srbiji 0,3 odsto.

Jasno je da zbog brojnih okolnosti ne možemo u istoj meri da pratimo taj razvoj, ali je važno da naši ljudi imaju svest o tome, koliko ova vozila malo zagađuju, koliko je niska emisija štetnih gasova i koliko znači ulaganje u budućnost, rekao je Dulić.

Ministar je ocenio da je zbog navedenih razloga Fond za zaštitu životne sredine doneo odluku da podrži i subvencioniše kupovinu hibridnih automobila sa hiljadu evra i da im, u dogovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava, omogući besplatan parking.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DULIĆ: SUBVENCIJE ZA HIBRIDNA VOZILA

Izvor: Kurir, 22.Mar.2011, 08:52

NOVI SAD - Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je juče u Novom Sadu da će Fond za zaštitu životne sredine sa 1.000 evra subvencionisati kupovinu hibridnih automobila..NOVI SAD - Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.