Izvor: Radio 021, 13.Okt.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige "Umetnost na putu ekologije" 14. oktobra u Gradskoj biblioteci

Promocija knjige "Umetnost na putu ekologije" održaće se u ponedeljak, 14. oktobra u Čitaonici Gradske biblioteke.

Ova knjiga je rezultat 20 godina prakse u organizovanju kreativno - ekoloških radionica Centra za edukaciju dece u prirodi "Kaspar". U knjizi je prikazano više od 80 različitih radionica, a ilustrovana je sa više od 500 dečijih kreativnih radova i isto toliko autentičnih fotografija sa edukativnih izleta i radionica za decu.

Informacije prezentovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u knjizi namenjene su svima koji žele da razviju kreativnost i ekološku svest kod dece, od vrtića do srednjih škola - vaspitačima, pedagozima, prosvetnim radnicima, roditeljima... Ovaj ilustrovani priručnik može da bude koristan i svima koje interesuje istorija umetnosti, jer dobijaju jedinstvenu priliku da je sagledaju "rekonstruisanu dečijim rukama".

Autor knjige je Zoran Novaković, tvorac "Vodiča kroz Dunavski park", slikovnice koja je doživela tri izdanja i aktivno se koristi kao priručnik za ekološku edukaciju novosadske dece.

Knjiga će biti prezentovana u 19 časova. Na promociji će govoriti Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke i članovi Udruženja "Kaspar": prof. dr Milan Matavulj, dr Dragiša Savić i autor Zoran Novaković.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.