Promocija knjige Turistički vešeraj u sredu u Muzeju Vojvodine

Izvor: Radio 021, 03.Jul.2017, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige "Turistički vešeraj" u sredu u Muzeju Vojvodine

Promocija knjige "Turistički vešeraj" autorke Maje Rogan održaće se u sredu, 5. jula u atrijumu Muzeja Vojvodine, Dunavska 35.

U pitanju je prvenac turističkog vodiča Maje Rogan i sastoji se od 80 kratkih priča iz turističke prakse. Autorka je prikupila svoja lična iskustva tokom rada sa mnogobrojnim stranim turistima koji posećuju Srbiju. Birala je nazanimljivije, ali i najdirljivije anegdote koje je imala sa turistima, a zatim ih pretočila u duhovito i uzbudljivo štivo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Maja Rogan nam istovremeno otkriva slatke i gorke tajne svog posla, sa jedne strane, a sa druge živim bojama slika nam strance, tako da čak i neki potvrđeni stereotipi o njima u ovoj knjizi zvuče sveže i novo", navodi se u recenziji koju je potpisao prof. Oliver Tomić. On navodi kako su autorkini redovi prožeti su simpatijom prema turistima svih nacija koji su joj bili povereni i ukazuje da njen vrcavi humor nikada ne zapada u jalovi i jetki sarkazam.

O knjizi će govoriti Srđan Ristić, direktor i osnivač platforme Explore Belgrade, turistički vodič i putnik, zatim Jelena Petrović, istoričarka umetnosti i turistički vodič, a na kraju će i sama autorka govoriti o svom radu i otkriti, bez puno dileme, šta je to što u našoj zemlji na strance ostavlja najjači utisak.

Program će početi u 20 časova.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.