Izvor: Radio 021, 28.Nov.2019, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige "Dogodilo se u Ečki" Tibora Varadija 5. decembra u Radio kafeu

Ukrštanje velike istorije i njenih surovih točkova, i malog čoveka na drugoj strani, u ovoj izuzetnoj knjizi donosi koloplet ljudskih sudbina koje možda nisu menjale istoriju, ali zahvaljujući kojima bolje razumemo prošlost.

Radio kafe u okviru ciklusa "Čitologija", promovisanja dobrih knjiga i izvanrednih pisaca, organizuje promociju knjige "Dogodilo se u Ečki" Tibora Varadija. Susret sa piscem Varadijem biće 5. decembra.

Izuzetno dokumentarističko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << štivo cenjenog pravnika i profesora Varadija otkriva neobične, do sada neispričane priče o istoriji jednog vremena i podneblja. Knjiga je nastala na osnovu spisa iz porodične advokatske kancelarije koja je osnovana krajem 19. veka.

Knjiga govori o istoriji plemićke porodice Lazar - Harnonkur - Palavičini čije živote, njih i njihovih sluga, tokom nekoliko generacija, upoznajemo kroz sudske predmete.

Tibor Varadi javnosti je poznat kao pravnik. Studije prava završio je u Beogradu, zvanje doktora pravnih nauka stekao je na Harvardu. Radio je u porodičnoj advokatskoj kancelariji u Zrenjaninu, bio profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a od 1993. godine profesor je na budimpeštanskom Srednjoevropskom univerzitetu (CEU). Danas drži predavanja na pravnim fakultetima u Americi: Emori, Kornel i Berkli. Objavio je niz naučnih radova, prvenstveno iz oblasti međunarodnog privatnog prava, međunarodne trgovinske arbitraže i manjinskih prava. Redovni je član SANU. Zastupao je Srbiju (ranije SRJ i SCG) pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Prve spisateljske korake napravio je u čuvenom časopisu Új Symposion.

Odlomke iz ove nimalo obične knjige, koju je objavila "Akademska knjiga", čitaće glumica Andrea Janković, dobitnica Sterijine nagrade.

Knjiga će moći da se kupi po promotivnoj ceni.

Promocija će početi u 19 časova, a ulaz je slobodan. 

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.