Izvor: Radio 021, 26.Dec.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolaznik u Nemačkoj našao torbu sa 16.000 evra i odbio nagradu

Jednom Nemcu za Božić je jedan prolaznik vratio torbu nađenu ispod jednog drveta, sa 16.000 evra.

Prolaznik (51) je policiju pozvao je pošto se sapleo o torbu u centru grada Krefelda na zapadu Nemačke, na Badnje veče. Policija je brzo identifikovala 63-godišnjeg vlasnika torbe koja mu je vraćena. Nalazač torbe je odbio nagradu jer je Božić - navela je policija i dodala da "ljudi zaista za Božić imaju dobre namere".

U Nemačkoj svako ko nađe neki predmet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << može da dobije novčanu nagradu koja iznosi deo vrednosti tog predmeta. Prolaznik je u ovom slučaju mogao da dobije 490 evra.

Vest su na internetu komentarisali građani koji su pitali zašto neko šeta s tolikim novcem. Vlasnik torbe je u odgovoru priznao da to jeste neobično, ali da se on oseća sigurnije kada je novac kod njega.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronašao 16.000 evra, vratio vlasniku i odbio nagradu

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Dec.2019, 01:16

Šezdesettrogodišnji muškarac iz Njemačke doživio je lijepo iznenađenje kada mu je pošteni prolaznik vratio njegov ruksak u kojem su se nalazili pokloni i 16.000 evra u gotovini, koji je ostavio ispod drveta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.