Projekat sonde za Jupiter predstavljen osnovcima

Izvor: Radio 021, 24.Feb.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat sonde za Jupiter predstavljen osnovcima

Učenici osnovne škole "Đorđe Natošević" posetili su Biosens centar u Centralnoj zgradi novosadskog Univerziteta. Đake su dočekali predsednica Biosensa profesorka Vesna Crnojević-Bengin i nekolicina mladih saradnika.

Predsednica Biosensa i ujedno organizatorka ovog projekta izjavila je da im je posebno drago što su osim naših odraslih sugrađana privukli i najmađe.

"Učenici su ovom prilikom došli da se upoznaju sa tim kako je biti naučnik i posete naše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << laboratorije. Izrazito nam je drago što ćemo ovog puta mi biti njihovi uzori. Iskreno se nadamo da će baš indicije ovih naših malih sugrađana za 10 ili 20 godina podići naše društvo na neki viši nivo jer smatram da je obrazovanje i kasnije rad u nauci stub svakog društva", kaže Crnojević-Bengin.

U okviru ove posete, organizovane su igrice za decu pomoću kojih je proveravano njihovo znanje iz oblasti nauke. Mogli smo čuti najmaštovitije odgovore na pitanja šta je NASA i šta radi naučnik. Velika atrakcija ovog  događaja bila je termalna kamera koja je pružila priliku deci da vide kako je toplota raspoređena po njihovom telu.

Jedna od devojčica bila je raspoložena za priču i tom prilikom nam je otkrila da joj se jako dopada kamera koja meri toplotu u telu, ali da je posebno raduje što će videti "mašinu koju će naučnici da pošalju na Jupiter".

Đaci su uživali uz dobro druženje, sticanje novih znanja, a njihove impresije su dokaz da je ova poseta ispunila sva očekivanja.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.