Proizvođači čiste struje biće povlašćeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2009, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvođači "čiste" struje biće povlašćeni

NOVI SAD - Od sledeće nedelje u Srbiji će, posle lepih reči i mnogo odlaganja, proizvođači električne energije iz čistih izovora, dobiti i povlašćen status.

Uredba o takozvanim fiding tarifama, kako je za RTV rekao prof. dr Ivica Radović, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, biće doneta na sednici Vlade sledećeg četvrtka, a definisaće podsticajne otkupne cene električne energije iz obnovljivih izvora kao što su voda, geotermalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izvori, biogas, biomasa, vetar ili sunce.

"Siguran sam da ćemo sledeće nedelje dobiti službeno obaveštenje da je Vlada Srbije definisala ove cene i da je taj paket mera okrenut i prema privredi i prema novim investitorima", rekao je profesor Radović za RTV, jer će za investicije u obnovljive izvore tako "garant biti novi zakonski okvir."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.