Izvor: Radio 021, 04.Avg.2020, 14:19

Proglašena vanredna situacija u Sremskim Karlovcima

Opština Sremski Karlovci proglasila je vanrednu situaciju zbog širenja virusa korona i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja.

Na osnovu odluke o proglašenju vanredne situacije doneta je i naredba o zabrani okupljanja na javnim mestima više od deset ljudi, zabrani korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, zabrani organizovanja svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kao i ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu objekta do 21 čas, a u otvorenom do 23 časa.

U ugostiteljskim objektima broj gostiju za jednim stolom se ograničava na dva, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova. Obavezno je i nošenje maski u svim ugostiteljskim objektima, i u zatvorenom i na otvorenom. Ugostiteljski objekti dužni su da obezbede sredstva za dezinfekciju ruku na svakom stolu.

Maske su obavezne i u trgovinskim objektima, na pijaci i na radnom mestu u zatvorenom.

Nošenje maske obavezno je na otvorenom za hronične bolesnike.

Zaključno sa 3. avgustom u Opštini Sremski Karlovci obolelo je ukupno 43 građana, a stopa novoobolelih iznosi od 516,2 na 100.000 građana.

Trenutno su 22 aktivna slučaja u opštini Sremski Karlovci koji generišu prevalenciju (stopa ukupno obolelih unutar jednog dana) od 264,1 na 100.000 građana.

Uslov za proglašenje vanredne situacije u opštini je prevalencija aktivnih slučajeva iznad 100 na 100.000 stanovnika u opštini sa više od 30.000 stanovnika, odnosno više od 200 na 100.000 stanovnika u opštini sa manje od 30.000 stanovnika.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Proglašena vanredna situacija u Sremskim Karlovcima

Izvor: NoviSad.com, 04.Avg.2020

Opština Sremski Karlovci proglasila je vanrednu situaciju zbog širenja koronavirusa i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja. Na osnovu odluke o..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.