Izvor: Radio 021, 16.Sep.2019, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesorka ukrala studentov rad, napisala samo 88 svojih reči

Komisija Pravnog fakulteta u Podgorici utvrdila je da je vanredna profesorka te ustanove Bojana Lakićević Đuranović neovlašćeno preuzela 97,77 odsto rada bivšeg studenta, odnosno napisala "naučni rad" sa samo 88 sopstvenih reči.

Vanredna profesorka Bojana Lakićević-Đuranović plagirala je rad svog bivšeg studenta Đorđija Drinčića, saznaju "Vijesti" u Rektoratu Univerziteta Crne Gore (UCG), pozivajući se na zaključak Komisije Pravnog fakulteta koja je od Senata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << UCG dobila zadatak da sprovede postupak utvrđivanja tog plagijata.

"U tekstu vanredne profesorke Bojane Lakićević-Đuranovićpod nazivom ‘Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju i primjeni prava EU - primjeri iz prakse’, objavljenog u naučnom časopisu ‘Pravni život’ Udruženja pravnika Srbije, u odnosu na specijalistički rad ‘Uloga i značaj suda u tumačenju i primjeni prava EU’ studenta Đorđija Drinčića, preuzet je deo tuđeg autorskog dela bez označavanja autora u procentu od 97,77 odsto", zaključak je Komisije.

Prema odluci Senata UCG od 17. jula, komisiju su činili dekan Pravnog fakulteta Aneta Spaić, metodolog i prodekan ustanove Marko Dokić i profesor i nekadašnji predsednik Suda časti UCG Dražen Cerović.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.