Profesorka bacila 2.000 evra mita kroz prozor

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesorka bacila 2.000 evra mita kroz prozor

Profesorka matematike na splitskom Fakultetu za elektrotehniku, mašinstvo i brodogradnju bacila je mito od 2.000 evra kroz prozor.

Kako piše "Jutarnji list", profesorka je od 21-ogodišnjeg studenta i njegovog brata dobila fasciklu sa 2.000 evra, koju je bacila kroz prozor i odmah prijavila slučaj policiji.

Dekan fakulteta Sven Gotovac rekao je da zbog potpisane izjave o tajnosti u policiji ne može da govori o detaljima, ali je naveo da je 21-godišnjak "bivši kolega". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << On je u vanrednom roku pao na ispitu iz matematike koji nije uspeo da položi već dve godine, pa je izgubio mogućnost da nastavi studije.

"Dekan sam godinu dana, studirao sam ovde i nisam čuo za mito, osim u jednom slučaju kada je roditelj nudio profesoru novac. To je uredno prijavljeno. Mi radimo transparentno, svi su ispiti javni, studenti imaju uvid u pismene ispite", rekao je Gotovac.

On navodi i da je običaj da se vrata kabineta uvek ostavljaju otvorena i da se studenti, osim posle posebnih zahteva, ne primaju pojedinačno.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.