Prodati Putevi iz Sremske Mitrovice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodati "Putevi" iz Sremske Mitrovice

NOVI SAD - Preduzeće za izgradnju i održavanje saobraćajnica Putevi iz Sremske Mitrovice prodato je na današnjoj aukciji u Novom Sadu za 171 milion dinara Dušanu Borovici iz Rume.

Vlasnik preduzeća "Borovica" izjavio je novinarima da planira da proširi proizvodnju i dalje razvija Puteve, zbog čega u preduzeću neće biti otpuštanja zaposlenih.

Početna cena Puteva iznisila je 17,9 miliona dinara, uz obavezu kupca da dodatno investira minimum 30,2 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara. U Putevima su zaposlena 74 radnika.

Borovica je kupio i Radnički univerzitet iz Rume po početnoj ceni od 3,85 miliona dinara. U preduzeću koje se bavi obrazovanjem odraslih zaposleno je šest osoba, od kojih troje imaju visoku stručnu spremu.

Tri odsto društvenog kapitala brodogradilišta Begej iz Zrenjanina kupio je danas po početnoj ceni od tri miliona dinara, u ime holandske MER korporacije, zrenjaninski advokat Dejan Papić.

MER korporacija je od ranije većinski vlasnik zrenjaninskog brodogradilišta, u kojem trenutno ima oko 200 zaposlenih. Ukupne obaveze brodogradilišta u 2007. godini iznosila su oko 584 miliona dinara.

Danas je prodato i ugostiteljsko preduzeće Ugoprom iz Novog Kneževca, koje je po početnoj ceni od 1,47 miliona dinara kupio Goran Martinović iz Subotica.

Za neuspele su proglašene prodaje građevinskog preduzeća Bratstvo iz Alibunara i fabrike Kulski štofovi iz Kule.

Prodaja fabrike IMT oprema i pribori iz Novog Bečeja i fabrike čarapa Udarnik iz Zrenjanina odložene su za 13. februar 2009.

Agencija za privatizaciju otkazala je aukciju hotelsko-turističkog preduzeća Vojvodina iz Novog Sada. Razlog za to nije naveden, a novosadski mediji su preneli da je to učinjeno nakon otvorenog pisma Lazara Dunđerskog, jednog od članova porodice kojoj je hotel oduzet nakon rata.

Naredna aukcija u Novom Sadu biće održana 23. januara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.