Izvor: Radio 021, 29.Nov.2018, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodat deo spiralnih stepenica sa Ajfelove kule

Deo originalnih spiralnih stepenica sa Ajfelove kule prodat je za 169.000 evra.

Neimenovani kolekcionar sa Bliskog istoka kupio je u utorak deo stepeništa dugačkog 4,3 metara, teškog oko 900 kilograma, koje ima 25 stepenika.

Deo stepenica koji dolazi iz privatne kolekcije iz Kanade povezivao je dva najviša sprata Ajfelove kule. To je jedan od 24 dela na koje su stepenice isečene 1983. godine, nakon instalacije lifta između ta dva sprata.

Drugi delovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stepeništa mogu se naći u baštama Joiši fondacije u Japanu, u blizini Kipa slobode u Njujorku i u Diznilendu u Kaliforniji.

Deo stepeništa prodat u utorak bio je javno izložen 20 dana u dvorištu aukcijske kuće na Šanzelizeu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.