Izvor: Radio 021, 22.Avg.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Procurile" neke informacije o Playstation 5

Iako još nema službene potvrde specifikacija za PlayStation 5 iz Sonyja, procurile su nove informacije prema kojima bi novi PlayStation 5 trebalo da bude prava zver i bez problema će se nositi i s jačim konfiguracijama.

Ono što zasad znamo je da će za pokretanje PlayStationa 5 biti zadužena AMD-ova tehnologija, procesor sa osam jezgre treće generacije na novoj 7 nm Zen 2 arhitekturi, dok će za grafiku biti zadužena nova Navi grafika. Sony obećava da će nova konzola imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podršku za 8K rezoluciju i frame rateove do 120 Hz, uz neke druge novitete.

Ovaj put informacije je na svom Tviteru izneo Komači, poznat već po sličnim objavama još nepoznatih detalja. Prema njemu brzina grafičkog procesora PlayStationa 5 bi trebalo da ide sve do 2 GHz što bi trebalo da bude ekvivalent brzini od 9.2 teraflopsa. Gotovo jednako onome što pruža GeForce RTX2080 grafička kartica.

Ako je verovati novim informacijama, cena cele nove konzole koja pruža podjednake grafičke performanse mogla bi biti podjednaka ili niža ceni same grafičke kartice, a gde je još cena ostatka konfiguracije.

To potvrđuje i izjavu čelnog čoveka iza novog PlayStationa Marka Kernija koji je još ranije najavio kako nova konzola neće biti jednostavna nadogradnja prethodne.

"Ključno pitanje je obogaćuje li konzola iskustva kojima već imate pristup ili pruža fundamentalne promene u tome šta igra može da bude", naveo je, a prema njegovim rečima, za PlayStation 5 bi trebalo da važi ovo drugo.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.