Priznanja Kseniji Vlaović i Udruženju ...Iz kruga - Vojvodina

Izvor: Radio 021, 25.Nov.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanja Kseniji Vlaović i Udruženju "...Iz kruga - Vojvodina"

Godišnje priznanje za rezultate u domenu ravnopravnosti polova Pokrajinska vlada je ove godine dodelila preduzetnici Kseniji Vlaović i Udruženju "...Iz kruga – Vojvodina".

Ksenija Vlaović je preduzetnica iz Novog Sada, članica Unije poslodavaca Vojvodine i izvršna direktorka preduzeća "Futura" iz Petrovaradina. Takođe, ona je predsednica Vojvođanskog udruženja preduzetnica (VUP), a od 2015. godine i ambasadorka Dana ženskog preduzetništva, pod pokroviteljstvom Ujedinjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nacija.

"Svojim aktivizmom postigla je značajne rezultate u ostvarivanju politike jednakih mogućnosti za žene i muškarce u oblasti preduzetništva i javnog života i pružila dragocenu podršku inicijativama za osnaživanje žena iz posebno ugroženih grupa u Vojvodini. U svom delovanju kontinuirano je doprinosila razvoju demokratskih procesa u društvu, a dobijanjem priznanja ambasadorke Dana ženskog preduzetništva postigla je rezultate koji su prepoznatljivi i u međunarodnim okvirima", navodi se u obrazloženju.

Udruženje "...Iz kruga – Vojvodina" jeste ženska nevladina organizacija osnovana u martu 2007. godine, čija je pažnja usmerena na pružanje podrške ženama i deci sa invaliditetom izloženim nasilju, kao i jačanju društvene svesti o višestrukoj diskriminaciji žena sa invaliditetom.  Ova organizacija članica je Mreže nevladnih organizacija "SOS Vojvodina", koja pruža besplatnu psihološku podršku ženama izloženim nasilju.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.