Izvor: Radio 021, 17.Jan.2021, 09:34

Priveden čuveni nastavnik glume, učenice ga optužile za seksualno zlostavljanje

Čuveni vlasnik škole glume u Beogradu, Miroslav Mika Aleksić sinoć je priveden u stanicu policije, jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje.

Jedna od njih je mlada glumica Milena Radulović (26) koja je ispričala za "Blic" da ju je on, dok je bila maloletna, silovao i da se to dogodilo više puta.

Kako je navela, ona i nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavilo je policiji da ih je Aleksić silovao ili seksualno uznemiravao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
- Šest godina sam bila u toj školi kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - rekla je u razgovoru za "Blic".

Kaže da ovo nije samo njena priča i da nije "njena reč protiv njegove", već tvrdi da je u pitanju sistem zlostavljanja devojčica koji je on temeljno gradio decenijama.

U ovu školu glume, poznatu i cenjenu, deca se upisuju od pete ili šeste godine, a najkasnije sa 13 godina. Milena Radulović je deo grupe postala sa 11 godina.

- Grupa je imala dobre strane. Čitali smo jednu knjigu nedeljno, išli u pozorište, gledali filmove, bili smo kulturna, dobra deca. U grupi se propagirala religija, časovi su počinjali molitvom "Oče naš", devojčice su dolazile u suknjama, dečaci u cipelama, kosa i nokti su morali biti uredni. Ali uvek je bilo strogo, surovo. On je bio veoma strog, a svi su govorili: "Pa, dobro, Mika jeste surov, ali takav je, on ima svoje metode". Postojala su jasna pravila - kaže Milena Radulović.

Tvrdi da je iz takvog sveta, strogog i ustrojenog, ali ipak sigurnog, preko noći prešla u pakao seksualnog zlostavljanja kada ju je, kako kaže, Aleksić prvi put zlostavljao početkom novembra 2012. godine. Imala je 17 godina.

O detaljima zlostavljanja ne želi da priča za medije. Sve je ispričala policajcima.

- Vodio je računa da se to dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno – ispričala je mlada glumica za "Blic".

Tvrdi da je on identičnu šemu seksualnog zlostavljanja sprovodio i s drugim devojkama, koje su ga takođe prijavile policiji. Kako navodi, kad god bi neka od devojaka pružila verbalni ili fizički otpor, nailazila je na upotrebu sile ili ignorisanje.

Posle onoga što je preživela, kako kaže, prošla je kroz različite faze. Najpre nemoć, a kasnije stid. Najviše od svega, pojavio se ogroman osećaj krivice zato što nije uspela da se odbrani.

- U novembru se pojavila njegova nova žrtva. Maloletna, meni do tada nepoznata, pozvala me je, a zatim smo se povezale. Povezale smo se sa još nekoliko devojaka, razgovarale i odlučile da je vreme da ovo prestane - kaže Milena Radulović.

Ceo tekst možete pročitati na sajtu "Blica".

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.