Pritvor od 30 dana za 13 hrvatskih navijača koji su divljali na benzinskoj pumpi

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor od 30 dana za 13 hrvatskih navijača koji su divljali na benzinskoj pumpi

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za 13 hrvatskih navijača.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo ugrožavanje bezbednosti, prilikom divljanja na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, prenosi Pink.

U subotu su bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, međutim zadržani su zbog sumnje da su izvršili krivično delo.

Sud im je odredio pritvor, na predlog Drugog osnovnog tužilaštva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zbog opasnosti od bekstva, jer su u pitanju strani državljani.

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog Hajduka koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio juče na po 15 dana zatvora.

Oni su odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Takođe Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih pronađene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.