Izvor: Radio 021, 11.Jul.2020, 17:11

Pripremno ročište pred suđenje za "Jovanjicu" 28. jula

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 28. jul pripremno ročište pred suđenje većinskom vlasniku poljoprivrednog dobra “Jovanjica" Predragu Koluviji i devetorici optuženih zbog sumnje da su na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje.

Pripremno ročište je zakazano i za 29. jul i biće zatvoreno za javnost, rekla je Tanjugu portparol suda Tatjana Tešić.

Na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici i utvrđivaće se koji će dolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << biti izvođeni tokom suđenja. Nakon toga će sud zakazati početak suđenja na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Koluvija i ostali optuženi su u pritvoru, a nedavno je uhapšeno još sedam osmnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Protiv njih je istraga tek otpočela. Dvojica osumnjičenih su u bekstvu. Koluvijin branilac Zora Dobričanin Nikodinović kaže za Tanjug da odbrana želi da što pre izađe pred sud i iznese svoje dokaze, kao i da osporava dokaze tužilaštva, ukazujući da upravo zbog toga branioci nisu pisali odgovor na optužnicu da se postupak ne bi odugovlačio.

Ona smatra da se u ovom slučaju desila neuobičajena situacija, jer su odmah nakon što je optužnica stala na pravnu snagu, usledila nova hapšenja osumnjičenih uglavnom policijskih i pripadnika sluzbi bezbednosti, pod sumnjom da je sve njih Kolivija organizovao u organizovanu kriminalnu grupu.

"Samim tim činom daje se do znanja da nema organizovane kriminalne grupe u optužnici koja je stala na pravnu snagu i da su dokazi u toj optužnici tanki. Jer inače, gde je logika da se ovoliki ljudi hapse neposredno nakon stupanja optužnice na pravnu snagu, da se i dalje vodi istraga umesto da se ide sa dokazima pred sud", naglašava Dobričanin Nikodinović.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštackim uslovima. Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro cetiri tone.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pripremno ročište u slučaju "Jovanjica": Koluvija pred sudom 28. jula

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2020

Tužilaštvo tvrdi da su na poljoprivrednom dobru, nadomak Stare Pazove, Koluvija i ostali uzgajali marihuanu PRED Specijalnim sudom u Beogradu za 28. i 29. jul zakazano je pripremno ročiste protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika kompanije "Jovanjica", koji je sa još devet...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.